HAJÓORVOS.HU
 - TÁJÉKOZTATÓ MAGYAR TENGERI MUNKAVÁLLALÓKNAK! -   -  Competence of Hungarian Shipping authority

Bemutatkozás

1952. augusztus 27.-én születtem. A vizek szeretetét édesapámtól örököltem, aki megtanított úszni, evezni, szörfözni, a tengereket tisztelni és a naplementéket csodálni.
A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karának elvégzése után a Repülőorvosi Vizsgáló Intézet orvosaként a magyar hivatásos tengerészek munkaköri alkalmasságát kellett elbírálnom, ezért tengeri utakon , tanulmányoztam a hajós munkakörnyezet kóroki tényezőit.

M/S Hajduszoboszló
Magyar tengerjárókon vizsgáltam a tengerészek munkahelyi megterhelését és igénybevételét. Tapasztalataimat a Munkaegészségtan tankönyv "Hajózás" fejezetében (szerkesztette: Dr. Ungváry György) foglaltam össze.

Egy éves gyakorlat után 1985. augusztus 04.-én a Hajdúszoboszló motoros fedélzetén avattak tengerésszé. (A hajó parancsnoka Lambert Lajos volt.)

Vörösmarty
Több mint három hónapot töltöttem a M/S Vörösmarty tengerjáró fedélzetén is, a munkámat elismerő oklevelet Papp István parancsnok 1990. október 18.-án írta alá. Később a M/S Radnóti, M/S Csokonai hajókon már Tengerész Szolgálati Könyvvel hajóztam.


Országos Munkaegészségügyi Intézet
A MAHART felkérésére az Országos Munkaegészségügyi Intézet főorvosaként részt vettem a Budapest - Regensburg - Budapest hajóúton, melyet vontatmánnyal tettünk meg.

Saját motoros hajóval és tengeri yachtos tapasztalattal is rendelkezem.

Hajós tapasztalatom és tudásom elismeréseképpen a General Inspectorate Of Transport, a Committee of Accreditation and Quality assurance of Seafareres, Norvégia és az USA akkreditációját is megkaptam.

NORVÉG HAJÓZÁSI HATÓSÁGI ORVOSOK NEMZETKÖZI JEGYZÉKE

(UNGARN/HUNGARY DR MELLES IMRE) - megtekintés s 54.oldalon! Magyarországon az egyetlen orvos vagyok, aki részt vett a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet két hetes IMO 6.09-es modell kurzusán: The National Training Course For Instructors.

Több mint két évtizedes hajóorvosi tapasztalataim alapján - a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet engedélyével -, a Központi Közlekedési Felügyelet hatósági felhatalmazásával Magyarországon egyedül oktatok Speciális Vízi Elsősegélynyújtást. Az IMO 1.13, IMO 1.14 és IMO 1.15 tréningek a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet felügyelete mellett zajlanak.

A magyar hajóorvosi tapasztalataimról nemzetközi kongresszusokon The International Symposium On Maritime Health számoltam be.

Szeretettel fordulok a tengereken munkát vállaló és kedvtelési hajósok felé. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a hosszú évek alatt megszerzett hajóorvosi tudásomat és tapasztalatomat az egészségük megóvása érdekében kamatoztathatom.
Az oldalon található anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak,
minden jog fenntartva!

© (2008-) dr. Melles Imre

Impresszum